Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро ще има решаващата дума относно съперниците, които тимът ще срещне по време на зимната си подготовка.

Както е известно, отборът се събира за задължителните медицински и функционални изследвания на 5 и 6 януари, а след това една седмица тренировките ще бъдат при домашни условия в Панчарево. За тогава не са планирани проверки.

На 14-и "червените" заминават за турския курорт Белек, където ще останат до 4 февруари. В южната ни съседка ЦСКА ще изиграе 4 или 5 контроли, като до момента е ясен съперникът само за една от тях - вторият във временното класиране на австрийския елит Щурм Грац.

Двубоят е насрочен за 25 януари. Нестор Ел Маестро води черно-белите през сезон 2019/20, след като в предишната кампания за първи път бе начело на "червените". Тогава в състава бяха настоящият футболист на червените Емануел Шакич, както и Кирил Десподов.

На "Армията" все още обсъждат противници за останалите си спаринги. Сред вариантите са тимове от Полша и Южна Корея. Проведени са предварителни разговори и с други клубове, а решаващата дума ще е на треньора Ел Маестро. Той прави внимателно проучване на евентуалните опоненти, след което ще даде на ръководството оценката си дали подобни мачове ще са полезни на отбора му.

Зимната подготовка през сезон 2018/19 се превърна в разковничето за уволнението на Нестор Ел Маестро в навечерието на пролетния дял. Тогава ЦСКА записа 2 победи, 1 равенство и 4 загуби и сърбинът бе освободен заради слаби резултати.

Той със сигурност не иска тази ситуация да се повтаря и сега, а освен това трябва да подготви състава си по максимално добър начин за преследването на титлата след завършването на незавидната трета позиция през есента.