Треньор №1 на 20 век Димитър Пенев присъства на поклонението на Георги Димитров – Джеки, което се състоя на Националния стадион „Васил Левски“. Легендата на ЦСКА си взе последно сбогом с големия капитан на „лъвовете“ и „червените“.

Антон Узунов
38 снимки

“Бог да го прости. Всеки, който се интересува в Европа от футбол, знае за Георги. Всички знаем, че игра успешно във Франция. Лично президентът на Сент Етиен Ромейер го е карал със самолета си в националния отбор. Имаше едно огромно уважение към него, както от мен, така и от покойния Христо Младенов. Жалкото е, че последните години не се отпусна, но той самият знаеше, че беше болен и не си обръщаше сериозно внимание. Лично аз, не знам какво го притесняваше. Животът е кратък, но той остави дълбоки следи в спорта. Голям капитан и футболист – за националния отбор, ЦСКА и клубните отбори, в които е играл. Ще останат само хубавите спомени и дано се забравят негативните. Да почива в мира и да се сещаме много за него. Да не преувеличаваме негативните неща. Да бъдем в нормалните коридори. Бог да го прости. Мир на прахта му. Всички си спомняме големите мачове, които изигра с националния отбор и ЦСКА. Игра във Франция, една страна, която е на много високо футболно ниво“, заяви Пенев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.