Легендата на ЦСКА и българския футбол - Димитър Пенев, даде интервю пред популярното румънско издание „Проспорт“, където говори по най-разнообразни теми. Пената се върна към последния кръг в груповата фаза на Евро ’96, когато „лъвовете“ отстъпват с 1:3 срещу Франция, а Испания побеждава Румъния с 2:1 и преминава напред за сметка на нашите.

„Човек от щаба на Румъния ни поиска 50 000 долара, за да не загубят от Испания. Но в крайна сметка паднахте с 1:2“, казва Пенев.

„Трудно е да кажа дали Пеле е номер 1 за всички времена, годините са различни. Работа на специалисти и журналисти е да направят такава класация. Моето мнение е: в България – Димитър Якимов, в света – Пеле и Йохан Кройф“, заяви треньор №1 на XX век.

„Личността на Христо Стоичков е сравнима с тази на Кройф. Те също работеха заедно. Имам много истории с Христо, повечето приятни. Ако ми се обади тези дни, ще му кажа, че съм говорил за него. И ще го помоля да спре да казва на румънците „мамалиги, go home“. Обещавам! Страхотен играч, кой не го харесва? Знаете, че феновете обичат такива като Христо, Пеле, Кройф“, пошегува се Стратега.

„Не бих могъл да кажа кой беше по-голям измежду Стоичков и Хаджи, защото ще трябва да добавим към тази оценка и отделни подробности: с кого са играли, с какви момичета са ходили, колко фенове са имали. Предлагам да организираме среща с тях на границата и да ги попитаме какво мислят. Нека решат помежду си, очи в очи с мен! Хаджи и Стоичков са добри приятели, даже бяха като братя. И двамата са страхотни футболисти с големи души. Ходил съм с тях на партита в Испания. Емил Костадинов и Трифон Иванов също идваха с нас“, заяви още Пенев.