Валентин Йотов е българско момче, родено и израснало в САЩ, а от три години играе футбол в Германия. И не къде да е, а в школата на Байерн Мюнхен. От лятото негов треньор ще бъде Петър Гайдаров - българинът, който наскоро подписа с баварския колос. Младият специалист призна, че много се е зарадвал, когато е разбрал, че в отбора, който ще води - до 17 г. има негов сънародник.
 
Валентин Йотов се присъединява към Байерн Мюнхен преди близо три години след успешни проби. Роденият на 15 януари 2006 г. нападател е тренирал футбол в САЩ и логично иска да продължи със спорта, когато семейството му се мести в Германия зарада работата на баща му Йото Йотов, който е професор по икономика. 
 
Таткото винаги е обичал футбола, но никога не е имал амбициите и таланта на сина си. Завършва Стопанската академия в Свищов, а през 2000 г. отива да учи в САЩ. Седем години по-късно е асистент в Университета Дрексел, Филаделфия, понастоящем е професор по икономика. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.