Наскоро беше обявено официално, че един млад българин става част от Байерн Мюнхен. Името му е Петър Гайдаров, който ще води юношеската формация U17 на баварците. Договорът влиза в сила от юли, а дотогава 29-годишният треньор има ангажименти с отбор на Нюрнберг до 17 г.
 
Пред NOVA Петър Гайдаров призна, че е сбъднал своята детска мечта. Той напуска България преди повече от 20 г. и едва 8-годишен се качва сам на самолета. По щастлива ирония на съдбата е облечен с фланелка на Байерн Мюнхен. 
 
"Има моменти, които си спомням много добре. В самолета бях много нервен. На всеки 5 минути питах над коя държава летим и колко още време остава. На Летището в Мюнхен пък имаше една огромна врата и ме беше страх да не се затвори", спомня си Петър.

Вратата се затваря, но за България. Момчето вярва, че отива в Германия само на гости, но гостуването се оказва дълго.

За да преодолее по-бързо културните и езикови различия Петър се потапя дълбоко във взискателната немска среда. Младият треньор признава, че в ежедневието си, през последните 20 години, няма много поводи да говори на български, макар че поне веднъж годишно с удоволствие се прибира в България да види своите баби и морето.

Той работи като IT специалисти, но паралелно с това учи и за треньор. 

Гайдаров вече е получил списъка на футболистите, с които ще работи в Байерн U17, и с радост споделя, че сред тях има и български талант. 
 
Какво още каза младият български треньор - вижте в прикаченото видео