Емил Костадинов, който е съветник на спортния министър проф. Даниела Дашева, вече е част от борда на „Национална спорта база”.

Това потвърди министър Дашева при обявяването на промените в ръководството на „Национална спортна база” АД.

Костадинов е член на борда, но ще работи без заплащане. Търси се още един човек, който да бъде назначен.

Емил Костадинов: Нужна е промяна на приоритетите в спорта

Емил Костадинов: Похвално е, че спортуващите деца се увеличават

„От къде имате информация, че НСБ има добри резултати.? Фактите ще ги обявя за състоянието на базите. В момента извършвам проверка за тяхното състояние и ще имате пълна информация. Притеснява ме това, че те не събират достатъчно средства, за да се реновират тези бази. Предполагам, че знаете в какво състояние са по-голяма част от базите към момента. Това е отговорност на ръководството на базите да търсят възможности за усъвършенстване и модернизиране на тяхната инфраструктура. Министерството само по себе си няма право. Базите са търговски дружества”, коментира спортният министър Даниела Дашева пред NOVA.

Министър Дашева: Парите в спорта са 70-75 милиона, трябва да се спортува масово

„За момента това е факт. Без възнаграждение. Вмомента обмислям, търся възможности да има друг член, който да работи активно в Борда. П о правилата на Устава на базите трябва да има минимум 5-7 и т.н. Четири не могат да бъдат. За трима беше първата идея с цел оптимизиране, но впоследствие преразгледах идеята. Нямам име, търся най-подходящия”, добави Дашева.