Българският футболен съюз продължава с активната си политика за инвестиции в спортната инфраструктура в подкрепа на масовия, училищния и детско-юношеския футбол. Днес, навръх празника на София, президентът на БФС - Борислав Михайлов, преряза лентата на новото мултифункционално спортно съоръжение в двора на 75 Основно училище „Тодор Каблешков“ в столичния кв. „Факултета“. В последните месеци там бе изградено модерно игрище с размери 40 на 20 метра, на което ще се практикува футбол, баскетбол и хандбал, като проектът е на стойност 350 хил. лв. без ДДС и е финансиран изцяло от футболната централа по програма FIFA Forward 3.0 и стратегията за футболна социална отговорност. 
Съоръжението, което се отдава за безвъзмездно ползване на 75 ОУ, ще даде възможност на стотици деца от училището, както и от спортни клубове и академии от близките столични райони да провеждат тренировъчен процес при най-съвременни условия. Регулярно там ще ще провеждат и занимания на футболни отбори по различни програми на БФС.
 
На официалната церемония по откриването днес освен Борислав Михайлов, присъстваха още вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, изпълнителният директор Борислав Попов, директорът направление „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров, заместник кметовете Николай Вушовски и Стоян Танев, директорът на 75 ОУ Лава Коцева, както и десетки деца от училището и техни учители.
„Честит празник на всички. Днес, точно в деня на София, за мен е особено удоволствие да поздравя всички деца от това прекрасно училище и да им пожелая да се наслаждават на новата си придобивка. Игрището предоставя великолепни условия за нашите таланти и съм убеден, че оттук ще излязат немалко спортисти, с които България ще се гордее в бъдеще. Този проект е още едно доказателство за неуморните усилия, които Българският футболен съюз полага по отношение на спортната инфраструктура и база“, заяви Михайлов.
 
Преди броени дни – отново благодарение на инвестиция на БФС, бе направена и първа копка на футболен терен в благоевградското село Рилци, а само от 2018 г. досега футболната централа реализира огромен брой проекти по програми на ФИФА и УЕФА. Бяха построени или изцяло реконструирани над 40 различни по тип и размер футболни терени в повече от 25 населени места из цялата страна. В момента на различен етап по проектиране или изграждане, са още 6 съоръжения – в Дупница, Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец и с. Труд.