Световноизвестният бивш футболен съдия Марк Клатенбърг лично е поканил най-добрите български рефери - Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков, да ръководят дербито на Гърция Панатинайкос – АЕК Атина, пише Темпо Нюз. Мачът между двата атински гранда е утре от 19:30 часа на стадион „Апостолос Николаидис“ в гръцката столица и ще бъде предаван пряко в ефира на DIEMA SPORT.
 
Клатенбърг, който има над 200 мача в английската Висша лига,  десетки двубои под егидата на ФИФА и УЕФА, както и свирени финали на Шампионската лига и Eвро 2016, в момента е шеф на съдийската комисия на Гърция. Взискателният англичанин следил изкъсо успешните изяви на тримата български рефери в Европа и затова решил да им повери най-тежкия и завързан мач от поредния кръг от футболния шампионат на Гърция.
 
Очаква се Кабаков, Маргаритов и Вълков да получат отлични оценки за представянето си на 1/16-финала Антверпен  – Рейнжърс Глазгоу (3:4) в Лига Европа. Съдийски наблюдател на УЕФА в този двубой бе норвежецът Йоан Скиерволд, а делегат на Европейската футболна централа – Петер Оскам от Нидерландия. И двамата лично са изразили своето задоволство от представянето на българските съдии.