Отборите на Антверп и Рейнджърс предоставиха истинско голово зрелище, в което победител се оказа тимът на Стивън Джерард. Шотландците се наложиха с 4:3 като гости на белгийците в първи 1/16-финален сблъсък от турнира Лига Европа.

Двубоят ще се запомни както със зрелищните обрати, така и, че главен арбитър на двубоя беше българският съдия Георги Кабаков, който трябваше да взима някои изключително важни решения по време на срещата.

Рейнджърс поведе в 38-ата минута, когато Джаузеф Арибо откри с изстрел от дистанция на празна врата след грешка в тима на Антверп.

В 45-ата минута обаче домакините изравниха чрез Фелипе Авенати, а в осмата минута от добавеното време на първата част Лиор Рефаелов направи обрата пълен след точно изпълнена дузпа.

В 57-ата минута шотландците също получиха дузпа, след като Кабаков се посъветва със системата ВАР. Борна Баришич бе точен и изравни за 2:2.

Мартин Хонгла даде нов аванс на Антверп в 66-ата минута, а Райън Кент отново възстанови равенството в 83-ата минута.

Драмата обаче продължи до последните минути, когато Кабаков показа втори жълт и съответно червен картон на Абдулай Сек, който игра с ръка в наказателното си поле и бе отсъдена дузпа за Рейнджърс. Отново Баришич изпълни и бе безпогрешен, за да донесе инфарктната победа за своя тим.

Така тимът на Стивън Джерард остава непобеден в Европа през настоящата кампания, като освен това има само едно поражение в последните си 40 мача във всички турнири.

Реваншът е следващия четвъртък (25.02) на „Айброкс“ от 19:55 часа българско време.