Ръководството на Българския футболен съюз категорично опровергава разпространените от скрития зад названието „Инициативен комитет за издигането на кандидатурата на Христо Порточанов за Президент на БФС“ подател нападки в медийното пространство.

"Твърденията за оказван натиск над представители на регионалните и зоналните структури в системата на съюза с цел отлагане или непровеждане на Извънредно Общо събрание могат да се класифицират единствено като несъстоятелен и плосък опит за злепоставяне на БФС в усилието за излъскване имиджа на отдавна дискредитирани във футбола лица.

Ръководството на Българския футболен съюз категорично подчертава, че действия като тези, цитирани от самопровъзгласения „Инициативен комитет“, биха били в разрез с Устава на БФС, според който всеки член на съюза има възможност да изрази мнение, становище и свободното си право на вот, бил той на доверие или недоверие. И това демократично право БФС ще пази и защитава като върховна ценност на Устава си", пише официалният сайт на футболната централа.