Ден преди спортния празник „С усмивка“ футболната звезда Димитър Бербатов и автомобилният шампион Ник Левентис започнаха своя задочен спор от картинг пистата Sofia Karting Ring. А в неделя предстои и футболен мач на "Спортна София". Ето какво сподели Бербатов за хубавата инициатива на спортистите, с която ще се борят срещу агресията на пътя.

"Най-важното е, че трябва да подходим към агресията на пътя. Гледам новини, виждам какво се случва и затова искам да кажем "не" на агресията на пътя, както и в спорта, а по принцип и в живота. Това е много важно за подрастващите, затова се опитвам да давам пример аз, както и Ник Левентис. Той дойде точно за тази цел."

"Днес не мога да дам мнение, защото това не ми е в нещата, които правя. Аз като неспециалист не мога да кажа нищо за автомобилите. Утре мога да говоря, защото това ще бъде моят спорт футбола. Ще играем сериозно, но и ще се забавляваме също. Правим го за добра кауза. Всички момчета, които видях са големи пичове. Това ще бъде нещо позитивно за децата."

"Аз като спортист, който винаги играе за победа. Спортистите могат да ме разберат, дори когато става дума за приятелски мач. Видях Христо Янев и Владо Манчев, с които не съм се виждал отдавна. Ще се забавляваме и накрая аз ще съм победител."

"Надявам спортът да е най-добрият начин да се борим с агресията. Има и други начини. Надявам се децата да вземат добрия пример и това ще им помогне да израстнат", сподели Димитър Бербатов.