Ден преди спортния празник „С усмивка“ футболната звезда Димитър Бербатов и автомобилният шампион Ник Левентис започнаха своя задочен спор от картинг пистата Sofia Karting Ring. Тримата пилоти в отбора на Левентис седнаха зад волана на мощни картинги заедно с футболистите Владимир Манчев и Христо Янев и втората ракета на България Димитър Кузманов. Старт и финал даде не кой да е, а Димитър Бербатов, който не пропусна да пожонглира между картовете, след като двамата капитани символично си върнаха „пособията“, разменени за официалния плакат на инициативата.

Бербатов и Левентис

източник: Kostadin Krantev

След като голмайсторът на националния отбор си взе футболната топка, а Левентис – състезателната каска на Strakka Racing, и след карирания флаг за край на „демонстративното състезание“ настана време за снимки и автографи. А след това десетки младежи се включиха в дискусия и няколко обиколки на пистата в рамките на финалното събитие от кампанията „НЕ на агресията на пътя“, която фондация „Вълшебен свят“ проведе това лято с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Бербатов и Левентис

източник: Kostadin Krantev

Съперничеството между Бербатов и Левентис продължава утре на „Спортна София“ (парк „Възраждане“) точно в 11:30 часа, когато „на свой терен“ Бербатов ще се опита да изпълни обещанието за победа. След края на мача започват открити тренировки и демонстрации по близо 30 вида спорт, а организаторите са предвидили и много награди и изненади за гостите.

Бербатов и Левентис

източник: Kostadin Krantev