На 1 февруари 2019 година торнадото Стоичков забушува над Ла Манша. Този път вятърът бе изцяло български. С Лондон – мястото на своя звезден миг като футболист, Камата стартира международния тур на своята автобиография „Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“.

„Благодаря ви, че сте тук и бъдете сигурни в едно – няма да мръдна от мястото си, докато не дам личен автограф на всеки от вас“, каза Стоичков от трибуната на зала „Трокси“ в британската столица. Около 2000 души в един глас започнаха да скандират „Ицо, Ицо“.

Най-много внимание Стоичков отдели по традиция на децата. Снима се, прегръща ги. Цялата академия „ЦСКА Лондон“ дойде да види най-великия български футболист. А освен „Историята“ на Камата му се наложи да подпише и много топки – с пожелания всеки малчуган не само да го настигне, но и да го задмине.

Водещите на шоуто Димитър Туджаров-Шкумбата и Ивелин Райчев се бяха подготвили с целия арсенал най-известни родни шлагери и караха гостите да припяват редом с тях.
Както вече стана традиция, презентацията на „Историята“ стигна късни доби. Охранителите в зала „Трокси“ молеха Стоичков и армията му от почитатели да напуснат в 23 ч – такъв е законът. „Рилакс, рилакс“, отвръщаше Камата и продължаваше своята работа. И така до полунощ.

Мисия Лондон приключи. Идва време за слънчева Барселона. В каталунската столица Стоичков стана световна звезда, а съвсем скоро феновете ще могат да се докоснат отново до българската „Златна топка“. Третата спирка е 4 май и Чикаго. Шоуто продължава.