Един от най-дълголетните футболни функционери в българския футбол Валентин Михов сподели очакванията си за Футболист на годината. Той разкри, че според него Борислав Михайлов е попаднал в капан и затова е свален от власт в БФС. 

"Близо 50 години се занимавам с българския футбол. За първа година не знам кой ще е победителят. Имам си фаворит, но тази година ще е трудно на всички гласували. Няма ярко открояващ се. Само Тодор Неделев и Ивелин Попов са моя слабост. Има и млади момчета, да не ги обиждам, но те двамата се открояват." 

"Трябва да сме оптимимсти и да се работи. Има таланти в България, може би след 2-3 години ще имаме ново поколение, ен само да се хвалим с тези от 1994 г. Сега има дупка, дано е дупчица, по-малка, но всичко зависи от треньорите и трябва да се работи." 

"Ние сме изборджийска нация, обичаме изборите. Направиха му един капан на Борислав Михайлов. За мен моментът е неподходящ за конгрес, аз не съм адвокат на никого. Една година бях член на изпълкома, не мога да говоря цялостно. Но не виждам фигури, с които Боби да бъде заменен." 

"Може и да е допускал грешки, но кой не ги допуска. Не съм му защитник, но направи се изкуствено един казус, който сега трудно ще бдъе решен. Сега ще има предизборни борби, знаете какво е преди избори винаги." 

"Март месец срещу Унгария е мачът, една победа и всичко се променя. На мен ми бяха отсекли главата в 89-та минута на 17 ноември 1993 г., как съм харчил парите и голът на Емо Костадинов как промени всичко, пренаписваха се вестници", заяви Михов.