Гранд Про записаха трета загуба в основния кръг на тазгодишното издание на Шампионската лига по футзал. В своята група на най-силния европейски клубен турнир, игран в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта, варненци отстъпиха с 1:2 на тима на Никарас (Рига). Гранд Про поведе в резултата през първата част, но през втората допусна пълен обрат. Единствения гол за българите реализира Георги Герасимов.

В първите си две срещи Гранд Про записа две нелепи загуби от германския Хамбург Пантерс с 4:5 и шведския Гьотеборг с 5:6. Така варненци остават последни в групата, без точков актив. Първи е тимът на Никарас с 9 т., втори е Хамбург с 6 т., следван от Гьотеборг с 3 пункта.

Гранд Про започна добре срещата и още в третата минута можеше да поведе в резултата. Марко Костич се озова на добра позиция и стреля, но топката срещна страничната греда. Само минута по-късно Георги Герасимов бе изведен сам срещу вратаря, но се забави да нанесе удар и топката му бе отбита. В 16-ата минута Герасимов отново излезе сам срещу стража на гостите, но този път хладнокръвно реализира за 1:0. До края на първата част Никарас можеше да изравни, но изстрел от далечна дистанция срещна сглобката на вратата.

Само четири минути след подновяването на играта Диас Гомес засече подаване на задна греда и реализира за 1:1. В 28-ата минута Марко Костич стреля опасно, но стражът на гостите изби в корнер. 34-ата минута Максим Сенс реализира за 2:1.

В първия мач за деня Хамбур победи шведския Гьотеборг 4:3, като победния гол за германците падна буквално в последната секунда на мача. В следващия елитен кръг на Шампионската лига продължават Никарас и Хамбург.

Съставът на Гранд Про:
Вратари: Исмет Хаджиев, Костадин Иванов, Христо Жеков
Полеви играчи: Стойчо Попчев, Веселин Геренски, Димитър Петев, Марко Костич, Ненад Ранчич, Александър Степич, Даниел Димов, Христо Димитров, Димитър Пантев, Георги Герасимов

Крайно класиране:
1. Никарас (Рига)
2. Хамбург Пантерс
3. Гьотеборг
4. Гранд Про