Голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков е разочарован от комерсиализацията на съвременния спорт. Той бе гост в голямо телевизионно шоу в Еквадор. Ицо си спомни за годините, в които бе основен реализатор на Барселона.
 
"Радвах се на тези мачове като малко дете. Сега парите буквално убиват футбола. Всеки трансфер е като игра на шах. Най-важниятвъпрос е колко пари ще донесеш. Само тогава купуваш", коментира "Златната топка" за 1994 година. 
 
Стоичков даде и революционно предложение за използването на видеоповторенията (ВАР). Той е убеден, че в стаичката трябва да има бивши футболисти, които да разчитат спорните положения по време на срещите.
 
"В стаичката трябва да има най-малко двама футболисти - по един защитник и нападател. Ние, играчите, знаем каква е ситуацията на терена при подобни проблеми. Сега в стаичката седят само бивши съдии, които не са се справяли с работата си по време на мач", отсече Камата.
 
Стоичков е категоричен, че в любимата му Барселона трябва да се завърне бившият легендарен полузащитник Шави Ернандес. В момента той е треньор на катарския Ал Сад. 
 
Твърде възможно е 40- годишният испанец да замени настоящия треньор Кике Сетиен още след края на настоящия сезон.
"Ако говорим за Шави, той е истинска легенда в световния футбол. В историята ще има "преди" и "след" него", коментира още Стоичков.