Тази седмица в Безден гостува отборът на Костинброд от едноименния град, който е и общински център. Торнадо катастрофира тежко, но очаквано като се има предвид, че посрещна един от лидерите в тази група. Очаквано и привържениците на гостуващия тим бяха повече и заеха места на „виповете” около терена.

Гостите от Костинброд са амбицирани да се изкачат спортно-технически в по-горната „В” група, но финансово няма да могат да си позволят участие в нея. А, става дума за 200 000 лева според някои изчисления.

Отборните снимки (по традиция) не са от стартовите единадесет, а от всички налични играчи, защото се знае, че ще бъдат публикувани в Gong.bg. Вече няма невярващи, че ще се видят в сайта.

Съдийската бригада бе от Ихтиман и се справи добре. Имаше един по-тежък момент за страничния, който се движеше пред резервната скамейка на Безден и в един момент, когато резултатът набъбна, се оказа той виновен, че не вдига засади. Бе „посъветван” и головете във вратата на Торнадо секнаха.

Росен Крумов бе най-известното име в неделя следобед в село Безден. Той е играещ треньор на Костинброд, но сега даваше само напътствия към футболистите и от от място под дебела сянка, заради проблеми с главата.

По „трибуните” имаше най-различни хора, някои от тях и бивши звезди на футбола в региона. Те, докато гледаха мача, си припомняха младостта и в какви мачове са взимали участие.

По-младите пък използваха футболната среща, за да се видят със свои връстници и да видят един техен набор как бе пуснат в игра за Безден. Младежът, който още време ще чака, за да започне да се бръсне, бе пуснат в игра, за да спира „страшилището от Костинброд”, който се оказа с две глави по-висок и с много килограми по-тежък, но пък по принцип вратар, а сега бе пуснат да бележи.

Както си подобава на такъв мач, имаше и полиция за респектиране на по-буйните глави от публиката и футболистите.

Резултатът 6:0 за гостите от Костинброд се получи вследствие на по-добрата им игра и от факта, че домакините са ги дразнили преди мача,че няма как да загубят.

Последните снимки са показателни и за зрителския интерес и за това как един футболен мач може да оживи едно населено място. Гостите си тръгнаха доволни от победата, но и угрижени ще намерят ли пари за издръжка в по-горната група. А там ги чака отборът от съседния град Сливница – Сливнишки герой…По-възрастните веднага си спомниха какви дербита са се играли и колко народ са събирали.