Отборът на играчите без договор, организиран от Асоциацията на българските футболисти, победи втородивизионния Струмска слава с 3:2 в контрола, която се игра в Добринище.

Резултатът бе открит в 30-ата минута, когато футболист на тима от Радомир изненада противниковия вратар с удар от дистанция.

Десет минути по-късно след една изритана напред топка Петко Петков се пребори с двамата централни защитници на Струмска слава и вкара за 1:1.

В самия край на първото полувреме обаче втородивизионният тим отново излезе напред в резултата. При една бърза контраатака футболист на Струмска слава бе фаулиран в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Тя бе реализирана за 1:2.

В 64-ата минута Александър Славейков се пребори за една висока топка и подаде към Росен Виденов. 17-годишният нападател напредна и завърши самостоятелната си акция с шут в мрежата за 2:2.

В 85-ата минута Итън Стоилов донесе победата за свободните агенти след прецизен шут с левия крак от границата на наказателното поле – 3:2.

Това бе втора контрола за тима на свободните агенти, като преди това те завършиха 1:1 срещу Марек.

Отборът на играчите без договор се организира за 14-и пореден път от Асоциацията на българските футболисти, с подкрепата на БФС. Целта на проекта е футболистите да водят нормален тренировъчен процес и да се подготвят за новия сезон, докато търсят нови отбори, в които да продължат кариерата си.

"Доволен съм от момчетата, които въпреки че са на 8-9 дни подготовка, се представиха много добре. Мисля, че има полза от това, което правим. Така или иначе целта на тези млади момчета е да бъдат забелязани и да си намерят добри отбори", заяви треньорът на отбора на АБФ Румен Стоянов.

Тимът на свободните агенти игра в състав:

Николай Радев, Анатоли Киков, Любомир Деспотов, Виктор Колев, Пламен Ангелов, Николай Хаджиниколов, Кристиан Миланов, Владислав Георгиев, Петко Петков, Александър Славейков, Хосеин Трайков (Стоян Деспотов, Баръш Николаев, Итън Стоилов, Росен Виденов).