Бившият португалски футболист, който е на посещение в България - Нуно Гомеш даде пресконференция по повод Световната купа за деца в неравностойно положение.

"За мен е огромно удоволствие да бъда тук и да съм посланик в тази инициатива. Искам специално да поздравя Българския футболен съюз за това, че е домакин на това събитие. Наистина е голяма чест и удоволствие би трябвало да е за всеки да участва в организацията на такива турнири. Поздравления също така и за инфраструктурата, която видях. Наистина базата ви е прекрасна и за нас ще бъде огромно удоволствие да сме част от демонстративния мач между посланиците по-късно днес", сподели Гомеш в София.

"Разбира се, поздравления и за принцесата на Катар Шейха Ал-Тани и нейната инициатива, защото тези турнири наистина подчертават изключителната важност на футбола за социалното включване на децата в неравностойно положени. Когато тя ми се обади и ме покани да присъствам на този турнир, аз приех без да се замисля, казах "да" веднага. И за мен наистина е удоволствие да дам своя имиджи за нещо подобно, защото това е една благотворителна инициатива с изключително чисти помисли. Те не трябва да остават единични събития, трябва да бъдат серия от събития и традицията да се продължи и в бъдеще. Надявам се този турнир да продължи да съществува още дълги години. Накрая поздравявам всички големи имена от футбола в арабския свят от Египет, Мароко, които присъстват тук и които са дали своя принос за осъществяването на този турнир и стимулират децата да се развиват и да мечтаят да станат един ден като тях", заключи Нуно Гомеш.

В демонстративния мач между посланиците на надпреварата от едната страна ще застанат български легенди, начело с Емил Костадинов, а в състава на другия тим патрона на турнира е Нуно Гомеш.

Купата на победителя ще бъде връчена от Шейха Ал-Тани и президента на БФС Борислав Михайлов. /БГНЕС