България ще играе срещу Мароко за третото място на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение SATUC, след като загуби с 0:1 полуфиналната си среща от турнира срещу тима на Нигерия.

Двубоят за бронзовите медали ще е в сряда, от 17:00 часа, на Национална футболна база „Бояна“. Два часа по-късно там ще се проведе и финалният мач в турнира между Либерия и Нигерия. 

Националният ни тим не успя да се класира за финала на състезанието със социална цел след изключително напрегната игра срещу нигерийците. Мачът беше равностоен, въпреки че африканският отбор имаше повече голови положения. Капитанът на българския състав – вратарят Асен Трайков, обаче направи невероятни спасявания и успя да запази нулевото равенство в редовното време.

Състезателите на селекционера Методи Здравков показаха отборен дух и спазвайки тактическите му указания бяха на път да стигнат до изпълнения на дузпи. В първото петминутно продължение обаче Нигерия съумя да реализира едно безответно попадение, което се оказа достатъчно, за да ги изведе до финал. 

Преди решаващия мач от турнира ще се състои и демонстративна среща между посланиците на Световната купа за деца в неравностойно положение SATUC. Отбор, съставен от български футболни легенди, начело с Емил Костадинов, ще излезе срещу международните звезди, сред които личи името на Нуно Гомеш.

Бившият португалски национал пристига в София малко преди насрочената за сряда от 15:00 часа специална пресконференция с негово участие. 

Мачът на посланиците на каузата ще се проведе от 18:00, а час по-късно ще се играе големият финал, след който ще се състои и церемонията по награждаването на победителите.