Навръх 6-ти септември, Съединението на България, най-голямата колекция от оригинални мачови екипи, представяна някога у нас – над 600 автентични фланелки, „оживява“ на bulgarianfootballshirts.com. Единствената по рода си онлайн експозиция ще ви пренесе на едно дълго и вълнуващо пътешествие в носталгичния свят на футболните ни спомени. Ще се докоснете до някои безценни реликви от българския и световния футбол, носещи духа на времето и принадлежали на плеяда легенди на най-великата игра.

Създателите на платформата са водени от каузата, че вдъхновяващите примери от близкото и далечно минало не бива да падат жертви на забвението. Напротив, те са заслужили достойно място и вечен пристан в паметта на поколенията, за да въздигат и създават следващите спортни герои на България.

Мисията на Bulgarian Football Shirts е да запознае широката аудитория с някои от най-ценните реликви от славното ни футболно недавно. Експозицията представя за първи път на едно място автентични екипи на България от шест от общо седемте ѝ участия на световни първенства.

Сайтът „вдъхва“ нов живот на фланелките на Васил Методиев от Англия’66, на Димитър Пенев от Мексико’70, на Божил Колев от Германия’74, на Георги Димитров от Мексико’86, на Петър Хубчев, Емил Костадинов, Даниел Боримиров и Велко Йотов от САЩ’94, както и на Христо Стоичков, Илиан Илиев, Милен Петков и Радостин Кишишев от Франция’98. Ще си спомним за великия и непрежалим Трифон Иванов и Евро’96, а със Здравко Здравков и Росен Кирилов ще се върнем до последното ни участие на голям форум – Евро 2004 в Португалия.

Челно място в колекцията заемат още екипи на Кирил Ивков от квалификациите за Европейското първенство през 1980 г., на Пламен Николов от великата победата с 2:0 над Франция през 1985 г., на Йордан Лечков от квалификациите за Мондиал’94, на Любослав Пенев и Красимир Балъков от двубоите, пратили ни на еврофиналите на Албиона, както и на редица други славни национали.

Ицо, Любо, Бала и другите звезди от 80-те и 90-те, заедно с поколението на Бербо, Стенли и Мартин, ще ни отправят на една спираща дъха обиколка из Европа и света, белязана с множество велики постижения, шампионски титли, финали, голове, рекорди, но най-вече мигове, с които да се гордеем и до днес.

Bulgarian Football Shirts е нещо много повече от една необикновена експозиция! Bulgarian Football Shirts e едно незабравимо пътешествие в богатата ни футболна история, което ще ви остави без дъх! Насладете му се…