Дългоочакваният голям финал на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще се проведе в дните между 17-19 юни 2016 г. в комплекс „Спортна София 2000“, Зона Б-5 в столицата. В новия парк „Възраждане“ ученическите отбори, които спечелиха зоналните турнири в 7 области от цяла България ще премерят сили за голямата награда в тазгодишното издание на турнира – посещение на четвъртфинален мач от най-очакваното футболно събитие това лято UEFA EURO 2016. Специално за петото юбилейно издание на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще бъдат връчени и две специални награди за феърплей, а лично кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще отличи избраните софийски отбори.

В продължение на 4 месеца междуучилищните футболни турнири раздвижиха над 15 000 ученици и предложиха на тях, техните семейства и приятели едно незабравимо футболно изживяване, подкрепено от музикалните звезди Кристиан Костов, Михаела Маринова, Михаела Филева и любимия български параспортист Михаил Христов. В търсене на отборите, които ще се състезават за голямата награда „Купата на Coca-Cola“ гостува в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора, а последният зонален финал се проведе на 11 юни 2016 г. в спортен комплекс „Академика“ в столицата.

Напрегнати футболни моменти до последния съдийски сигнал съпътстваха мачовете и в двете възрастови групи, които премериха сили на терена. От групата на 12-14-годишните успяха да се класират три отбора. Това са тимовете на 105 СОУ „Атанас Далчев“, 11 ОУ „Пимен Зографски“ и 140 СОУ „Иван Богоров“. За място на големия финал при големите от възрастовата група на 15-16-годишните се пребориха четири отбора: 47 СОУ „Христо Г. Данов“, 133 СОУ „А.С. Пушкин“, 101 СОУ „Бачо Киро“, ЧСОУ „Дружба“. Младежите от отборите победители демонстрираха впечатляващ спортен дух, след като победиха 16-те най-добри тима в своята възрастова група от региона. Новоизгряващата звезда Кристиан Костов също беше сред присъстващите и се срещна със своите фенове от региона. Той се включи и в игри като „Веселата джага“, която предизвика малки и големи да изпитат възможностите си. На денс-състезанието „Раздвижи своя талант“ Кристиан имаше възможност да покаже на феновете най-добрите си танцови умения и да ги накара да се забавляват заедно.

Така, след оспорвани футболни надпревари и много музика, движение и добро настроение на стадионите в 7-те зони, дойде време за големия финал, който всички очакват с нетърпение. Очаква се невероятно футболно шоу, придружено с много музика, танци и игри за най-запалените фенове. Музикалните звезди Михаела Филева, Михаела Маринова и Кристиан Костов, заедно с обичания български параспортист Михаил Христов ще бъдат на стадиона, за да споделят вълнението на младите футболисти, техните семейства и приятели, както и да наградят най-добрите футболни отбори за 2016 г. на 17, 18 и 19 юни в комплекс „Спортна София 2000“, Зона Б5. Традиционно ще се организират и разнообразни забавни игри, по време на които участниците ще могат да печелят награди, а музика и танци ще съпровождат футболните мачове.

Вече 5 поредни години междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola“ мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Състезанието се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ в зона София е включена и нова възрастова група – 15-16 години. Отборите победители от всяка зона ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, а по традиция всички фенове на футбола могат да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.