Фланелки на Красимир Балъков от периода му в Щутгарт и на Любослав Пенев от испанския Компостела са продадени за по 200 лева на благотворителен търг в пернишкото село Драгичево. 

Същата цена е достигнала и фланелка, с която е приключил футболната си кариера кметът на населеното място Виктор Викторов.

Най-скъпо продаденият артикул е клубна топка на ЦСКА, подписана от всички футболисти в съблекалнята на стадион "Сейнт Якоб Парк", след паметния мач на "червените", при който отстраниха швейцарския тим Базел с 3:1 и се класираха в груповата фаза на турнира за Лига Европа. Тя е купена за 280 лева.

За Чикаго е заминала топка на пернишкия ръгби клуб "Валяците" - 32-кратен републикански шампион. Тя е купена за 160 лева. С 20 лева повече - за 180, е продадена фланелка на бразилския национал Неймар. Колекционер е платил 190 лева за фланелка на Тони Евтимов от Миньор Перник.

"Продадени са всички 30 артикула, предложени на търга", каза кметът на Драгичево Виктор Викторов.

Събраната сума е 3580 лева, с които ще се монтират големи букви в центъра на селото, изписващи името му Драгичево в цветовете на националния трибагреник.