Кметът на пернишкото село Драгичево Виктор Викторов се е заел с поредната си благотворителна кауза. Този път на специален търг, който ще се проведе във Фейсбук на 13 февруари (събота) ще може да се сдобиете с една от многото спортни реликви, които ще може да бъдат закупени.

22 снимки

Сред артикулите може да се отбележат фланелка на националния отбор на Бразилия с името на Неймар подарена от Дани Моралес, фланелка на ЦСКА разписана от фублистите на отбора, топка от спечеления двубой срещу Базел в Лига Европа, фланелка на Левски, на Локомотив София.

Футболната легенда Красимир Балъков е дал фланелка от времето когато играеше в Щутгарт. Благой Георгиев също ще се включи.

Също така борецът Иво Ангелов също е дал фланелка за търга с автограф. Локомотив Пловдив, Созопол, както и ръгби-клуб Валяците Перник, Миньор Перник, както и Миньор Чикаго също са помогнали за тази проява.

Дамите от Риал Ковачевци също са дали своя принос за каузата.

На търга ще присъстват и два екипа на местния футболен отбор - Спортист Драгичево, а тимът може да се похвали с шампионското звание за сезон 2019/2020 в зона Перник.

Книги от легендарния треньор Димитър Пенев и от Армен Назарян също ще намерят място сред експонатите. 

"Почти всички спортни клубове на Перник се включиха, искам да благодаря на всички, които се отзоваха. Със събраните средства ще бъде изписано името на Драгичево на кирилица и то ще бъде поставено на избрано място в селото", сподели Викторов.