Днес в Национална футболна база „Бояна“ се проведе традиционната среща на представители на ръководството на БФС и АФЛ с клубовете от системата на женския футбол между двата полусезона.

От страна на Българския футболен съюз присъстваха техническият директор Георги Иванов, секретарят на Спортно-техническата комисия Неделчо Михайлов, мениджърът „Стратегическо управление“ Андрей Петров, мениджърът на Лицензионната комисия Георги Лалев, председателят на ЗС Велико Търново Бончо Генчев и председателят на ЗС Пловдив Огнян Златков, а Аматьорската футболна лига бе представена от президента Румян Вълков и секретаря Тодор Праматаров.

По време на семинара бяха дискутирани различни оперативни въпроси в Държавното първенство за жени, а клубовете бяха запознати с ключови аспекти от новата стратегия на БФС за развитие на женския и девическия футбол у нас. Засегната бе и темата за допълнителните лицензионни изисквания към професионалните елитни мъжки клубове, които от сезон 2023/2024 г. задължително ще трябва да поддържат отбори и в женското направление или да предприемат инициативи за развитие на женския или девическия футбол.

Участниците във форума се обединиха около мнението, че новите правила на УЕФА ще спомогнат за повишаването на интереса и качеството на футбола при дамите.

Бе представен и проект на Правилник за национално клубно лицензиране за Държавното първенство за жени за сезон 2023/2024 г.