Председателят на съвета на директорите на ПСФК „Черноморец” Митко Събев направи първа копка на тренировъчна база край Бургас. Базата ще приюти няколко формации на клуба, както и представителния отбор. Базата ще отговаря на всички изисквания за водене на подготовка на професионални футболисти и играчи над 15 годишна възраст. Базата на Черноморец ще носи малко странното име "Гнездо на акули" и се намира в близост до Летище Бургас.

Комплексът ще разполага с триетажна сграда с разгъната застроена площ от 7000 квадратни метра. Цялата площ на комплекса ще заема 32 декара. За отборите, които са настанени в нея, са предвидени всички удобства както за тренировка, така и за почивка. Базата ще разполага с хотелска част, ресторант, кабинети за обучение и подготовка, административна част.

Комплексът ще има и три терена като два от тях ще бъдат затревени, а третият с изкуствена настилка.

Мениджърът на клуба Красимир Балъков поясни, че с такъв тип бази разполагат повечето европейски отбори, а проектът е вдъхновен от посещенията на клубния президент Митко Събев и Красимир Балъков в Грасхопър, където те на място са се запознали с изграденото от швейцарците. Завършването на проекта трябва да се случи в края на годината.