Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди победителите в турнира „Децата и футбола“. Надпреварата се организира от Асоциация на българските футболисти с финансовата подкрепа на МФВС.

Дори и при малките вечното дерби между „Левски” и ЦСКА бе кулминацията във финалната среща. Двубоят бе разрешен с дузпи след 0:0 в редовното време. „Сините“ бяха по-точни при наказателните удари, за „червените“ остана второто място, а трети се нареди отборът на „Локомотив“ (София).

„Пожелавам на всички деца след време да постигнат високи резултати, но дори да не станат професионални футболисти важното е да спортуват, защото спортът е здраве. Искам да изкажа своята благодарност на родителите и да ви уверя, че Министерството на физическото възпитание и спорта работи заедно с Българския футболен съюз за доброто развитие на детско-юношеските школи. През 2012 г. сме отпуснали 260 000 лева по „Програма за развитие на детския футбол“, част от която е и този турнир. Благодаря на господин Жан Салеси и Софийска вода за дългогодишното партньорството и нека да продължаваме и занапред да работим заедно за нашите деца. Честито на победителите и успех!”, поздрави участниците министър Нейков.

„Програма за развитие на детския футбол” включва провеждането на 44 турнира в 37 населени места с участието на 405 отбора с около 8 150 деца на възраст 10-14 г.