МФК Спартак е първият отбор, който си осигури класиране за Суперфиналите на държавното първенство по плажен футбол. Това стана два кръга преди края на редовния сезон. 

Варненци имат пълен актив от 15 точки след първите си 5 двубоя и си осигуриха предсрочно и на теория първото място преди двубоите от Финалната четворка във Варна.

Днес възпитаниците на Симеон Христов спечелиха с 10:0 над домакина Верея (Стара Загора). Пет попадения за успеха реализира Филип Филипов, два пъти точен бе Георги Димитров, по веднъж се разписаха Иван Мартинов и Калоян Цветков, а Християн Първанов си отбеляза автогол. Играч на мача стана Филипов.

Отборът на Спортната асоциация на МВР взе много важна победа с 2:1 след продължение срещу Свети Никола. Цено Лозанов успя да открие за "полицаите" още в третата минута, а Иван Грингов изравни в седмата. До края на редовното време нов гол не падна и се стигна до 3-минутно продължение. В него Цено Лозанов се превърна в герой за своя тим, реализирайки отблизо победното попадение. За този успех обаче столичният тим печели само 2 точки, тъй като бе постигнат извън редовното време. Така СА-МВР вече е с 4 победи и с общо 9 точки, докато Свети Никола е с 8 пункта. Играч на мача стана Цено Лозанов.

ФК Русе също вече има 9 точки, след като записа драматична победа с 5:4 над Любимец-13. Варненци на три пъти повеждаха в резултата, а победното попадение за тима от крайдунавския град падна 35 секунди преди края. Любимец-13 излезе напред още в първата минута, когато се разписа Атанас Атанасов. Две по-късно Мартин Иванов успя да изравни, а Мартин Недков даде аванс на Русе в средата на първата третина. Веднага след това обаче Николай Байчев изравни за отбора от Варна. "Любимците" пак излязоха напред в резултата с попадение на Александър Александров, но Мартин Недков с втория си гол направи 3:3. В 29-ата мин. Александров отново хвърли в екстаз своите съотборници, но само след две Недков оформи хеттрика си за 4:4. 

В последната минута Мартин Рачев наказа грешка в защитата на варненци и донесе успеха на ФК Русе. Играч на мача стана Живко Парашкевов от ФК Русе. Любимец-13 запазва шансове за Топ 4, като е с четири точки два кръга преди края.

Отборът на Медицински университет-Варна вече е с 6 пункта, след като постигна втора поредна победа. Възпитаниците на Георги Филипов надиграха с 6:5 друг тим от морската столица - Локомотив. Още в първата минута двата отбора си рзмениха по едно попадение. Николай Стойчев откри за "железничарите" в 30-ата сек., а 3 по-късно Калоян Иванов изравни за "медиците". До края на първата третина Калоян Иванов и Станко Георгиев с уникална задна ножица покачиха на 3:1 за МУ, а през втората третина Александър Атанасов реализира още едно попадение за МУ. Последва пропуск на вратаря Мирослав Марков от дузпа. Локомотив не се предаде и върна два гола чрез Калоян Димитров-Шукера и Илиян Блажев. 

До края стана доста интересно като двата отбора си вкараха по още два гола. Станко Георгиев направи 5:3, Шукера намали, Димитър Нейков покачи на 6:4, а 15 секунди преди края Шукера отново се разписа, оформяйки хеттрика си за 5:6. В последната четвърт минута обаче нов гол не падна и така Медицинския постигна втория си успех. Играч на мача стана вратарят на "медиците" Мирослав Марков.

Така преди последните два кръга на 24 и 25 август в Русе МФК Спартак е лидер с 15 точки и вече се класира за финалната четворка. За останалите три места шансове имат пет отбора - СА-МВР и ФК Русе са с по 9 точки, Свети Никола има 8, МУ-Варна е с 6, а Любимец-13 е с 4. Локомотив с 1 и Верея с 0 точки са без шансове за Топ 4.