Временно изпълняващият длъжността президент на ПФЛ Константин Баждеков заяви, че организацията около мача между Литекс и Берое за суперкупата на България на стадион „Васил Левски” ще струва 30 хиляди лева.

„Каквото и да се опитваш да правиш в България е много трудно и аз го изпитвам всеки ден. Докато не се промени отношението и държавата не намери възможност да помага с преференции и да облекчи ресурсите, които се дават ще бъде много трудно. Не знам след 1 или 2 години няма съвсем да се влошат условията в спорта. Този мач няма спонсор”, сподели Баждеков.

„Един такъв мач с най-добри условия, които успяхме да постигнем с национална спортна база и с полицията е от порядъка на 30 хиляди лева, в което е включено всичко от медалите до охраната. Часът и мястото на мача няма да доведе до интерес, който да събере 10 хиляди зрители на стадиона. Аз в момента наследявам нещо, което се опитвам да правя безвъзмезно”, добави временно изпълняващият длъжността президент на ПФЛ.

„Не навсякъде има възможност да се организира такъв мач. На националния стадион, където базата е перфектна организацията е много трудна. Не съм репетирал за връчването на суперкупата. Аз се старая да изпълнявам своите задължения. От Берое поискаха 3 хиляди билета, а от Литекс заявиха 600”, каза още Константин Баждеков.