Прекратяването на контролата между Лудогорец и полския Легия Варшава далеч не е първата или най-скандалната изцепка на испанския рефер Раул Чавет Гарсия. Арбитърът, който свири в Сегунда Дивисион, е добре познат в родината си с неприемливото си поведение на терена.

Днес той прекрати спаринга на българския шампион в 79-ата минута при резултат 1:0 в полза на Легия, като в течение на мача неправилно отмени попадения за разградчани.

Предишната му издънка датира от октомври 2010 година, когато в мача между Кадис и Бетис „Б“ играчът на домакините Карлос Кабайеро протестира срещу решение на Чавет, а реферът се обръща към него с: „Махай се оттук или ще ти откъсна главата!“ Потресеният футболист разказва за случката след края на мача, а арбитърът си измива ръцете, като казва, че бил много нервен, но поискал извинение от Кабайеро.

Преди пет сезона пък футболист на Гранада дори осъди Чавет заради обидни реплики, които съдията е отправил по негов адрес. Тогава реферът заявил на ветерана Руфо, че неговият отбор е трябвало да го смени, защото вече бил твърде стар.