Председателят на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта към Парламента Васил Иванов – Лучано инициира сбирка за обсъждане на ПФК ЦСКА и проблемите в родния футбол. Бившият спортен министър обаче е категоричен, че Изпълнителната власт няма и не трябва да има отношение по случая ЦСКА, а Парламентът може да помогне само със закон, който след това да бъде изпълняван.

Комисията, която е съставена от 15 народни представители ще се събере в четвъртък в 14:30 часа на Дондуков 2 – сградата на бившия Партиен дом, където са офисите на Народното събрание. Покани за участие ще получат президентите на всички футболни клубове, президента на БФС Борислав Михайлов, председателя на ДАМС Весела Лечева и други, за да се разгледа проблема с лиценза на шампиона ЦСКА и останалите футболни дилеми. Целта на сбирката е направа на конкретни предложения.

„Не е сбирка само за ЦСКА, а среща, на която да се видят, къде са проблемите в българския футбол. Това, което се случва е доста нелицеприятно. Като комисия, която е на върха на законодателната власт, искаме да изслушаме всички президенти и хора, да чуем техните предложения, за да направим реални нещата. Утре сутринта ще бъдат изпратени покани до БФС, ДАМС, всички президенти и изпълнителни директори на футболните клубове у нас и всички заинтересовани страни. Искаме в рамките на един месец да можем да излезем с конкретни предложения. Ситуацията е неприятна не само за ЦСКА, но и за целия български футбол и спорт. Лично аз се надявам да се изясни точно кой къде е сбъркал, относно лиценза на шампионите”.

„Според мен Изпълнителната власт няма и не трябва да има отношение по случая ЦСКА. Парламентът може да помогне само със закон, който след това да бъде изпълняван” обяви пред Гонг Васил Иванов – Лучано.