Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович ще бъде удостоен с награда за „Принос към българския футбол” по време на официалното откриване на Каменица ФЕНКупа`2010. Церемонията е в събота на 1-ви май от 12.00 часа в НСА.

Сред официалните гости организаторите са поканили спортния министър Свилен Нейков, председателя на БОК Стефка Костадинова, домакина на събитието проф. Лъчезар Димитров - ректор на НСА, и др.

На събитието ще бъдат и ветераните от ЦСКА и Левски, сред които Георги Велинов – Джони, Ради Здравков, Бисер Иванов, Стефан Павлов – Фифи и др.

Всички те ще бъдат част от един общ отбор, който ще се изправи срещу тима на медиите в традиционния за Каменица ФЕНКупа демонстративен мач. Приятелската среща ще започне веднага след официалното откриване на Турнира.

Изпратено е официално писмо до пресслужбата на премиера Бойко Борисов, с което го канят той да връчи наградата на Люпко Петрович. Организаторите имат принципно съгласие, но все пак очакват официално потвърждение.

Люпко Петрович пристига в петък в София по покана на Дарик Радио и Гонг, и ще бъде гост в студиото утре (30 април, петък) от 17 до 18.

Иначе футболната програма на първото у нас първенство за фенове през уикенда продължава с полуфиналите за София и региона. На територията на НСА ще се играят мачове от 9 сутринта до късно вечерта, за да бъдат определени в неделя двата отбора, които ще се класират за Големия Финал в Стара Загора през септември.

За официално откриване на ФЕНКупа`2010 и конкуренцията в София коментира пред Гонг спортно-техническият директор на турнира Анатоли Илиев.