Един от най-качествените чужденци, подвизавали се по българските терени, скоро ще предприеме ново предизвикателство пред себе си. Става въпрос за бившия играч на ЦСКА Жуниор Мораес. 

Той все още е собственост на украинския Металург Донецк, но договорът му е само до края на сезона. Бразилецът е категоричен, че няма да поднови контракта си и вече избира между няколко оферти. 

"Определено няма да остана в Металург. Имам предложения от Русия и Мексико и ще реша съдбата си в следващите няколко дни. Искам да изчакам още малко време", сподели Мораес пред медиите в родината си. 

Въпреки краткия си престой в Донецк, той записа името си със златни букви в историята на клуба. Той ще напусне Металург като топреализатор в историята му. Бразилецът е с 35 гола в 62 мача. 

"Това беше една от целите ми като дойдох в клуба - да запиша името си в историята му. Радвам се, че успях, сега пред мен ще има и нови предизвикателства", сподели още бившият ас на ЦСКА. 

В средата на миналия месец се заговори, че Жуниор Мораес попада в сметките на родния шампион Лудогорец за селекцията му през лятото. Но по всичко личи, че подобен трансфер няма да се случи.