Традиционният Коледен турнир по футзал в Пазарджик предложи много емоции на зрителите изпълнили зала „Васил Левски” в центъра на града. Те видяха и как Левски и ЦСКА представени от братята близнаци Веселин и Йордан Миневи не успяха да стигнат до финала, като загубиха полуфинала след изпълнения на дузпи.

Отборът „Нелас”, в който освен Веско и Данчо, играеха и Недко Миленов и вратарят Павел Станев, стигна полуфинал след като преодоля съперника на четвъртфинала с дузпи.

На полуфинала отборът на близнаците водеше до последните минути с 2:1 срещу „Верея”, с два гола на Йордан Минев, но груба грешка на вратаря Павел Станев прати мача да се реши с дузпи. Там всички вкарваха, когато при второто завъртане на изпълнителите Недко Миленов пропусна и така лиши отбора си от участие на финала.

Пълната зала аплодираше добрите изпълнения не само на близнаците, но и на атрактивните играчи и от другите отбори. Впечатляващо Веско и Данчо бяха обединили фенове на Левски и ЦСКА да не се обиждат помежду си, а да подкрепят техния тим.

След като отборът на играещите в Левски и ЦСКА отпадна зрителите опразниха залата преди другия полуфинал.

Данчо Минев бе подкрепян от най-големия си фен – сина му Алекс, който само чакаше края на мачовете на баща си и се мяташе на врата му.

Пълната със зрители зала „Васил Левски” показа, че традиционният Коледен турнир в Пазарджик има бъдеще. Нужни са само малко повече финанси, за да се подплати ентусиазма на организаторите и с нови врати и мрежи, както и по-голям награден фонд.