Членът на Изпълкома към Българския футболен съюз Емил Костадинов определи като труден жребия на девойките ни до 17 години за Европейското първенство тази година.

България попадна в Група А с Португалия, Дания и Испания. Шампионатът ще се проведе от 5 до 17 май в Добрич, Каварна, Балчик и Албена.

„За мен значи, че популяризираме спорта. Футболът трябва да се развива във всички насоки. Дано и женският футбол достигне нивото на мъжкия. Има доста момичета в последните години, които играят футбол. Това е добре, дано в бъдеще имаме успехи с тях“, започна Костадинов след изтегления жребий за Европейското.

„Ние сме страна, която развива женския футбол малко. Гледах два три мача, засега не сме на нивото на другите, но дано покажем максимума от възможностите си“.

„Жребият е труден. Всички отбори са много добри. Дано има добри резултати“, продължи членът на Изпълкома към БФС.

Помолен да коментира още веднъж случилото преди евроквалификацията на България с Косово, когато плъзна слух, че Петър Хубчев ще поеме Левски, а мястото му ще бъде заето от Краси Балъков, Костадинов каза:

„Не знам от къде бе това. Пълна глупост. Замесените опровергаха, не бива да се случват такива неща. Това вреди на футбола ни“.

„Винаги е имало натиск върху първия отбор, нормално е, но да не се заблуждаваме, че сме нивото, което бяхме. Нека бъдат оставени момчетата и треньорът да работят, както трябва и ще има резултати“, каза за финал Костадинов.