Бившият бранител на Левски Илиян Стоянов застава на чело на амбициозен проект за създаване на нова футболна школа в родния му град Кюстендил заяви намерението си да бъде напълно безкомпромисен в работата си. Той коментира пред Дарик Кюстендил, че намерението му е преди всичко да помогне на децата в града да имат нормално условия, за да се развиват във футбола.

„Идеята на тази среща бе да обявя на родителите на тези дечица, които тренират и които искат да тренират, е че искаме да направим един проект с изкуствен терен, с осветление, със съблекални. Инвеститор ще бъде Българският футболен съюз в лицето на Борислав Михайлов, ще получи помощ, за което благодаря. Искаме да се подобрят условията за тренировки. Сега няма никакви. Школата е в окаяно състояние, а първия отбор да не говорим. И идеята ми е, колкото мога да помогна на тези дечица да имат условия за тренировки“, започна бившият бранител на Левски.

„Малко ще се променят нещата. Ще намирам време да идвам тук. Тази година поне още три пъти ще дойда. На този етап юридически времето не може да стигне да се направи нов клуб. До май-юни месец децата ще ги прехвърлим във ФК Кюстендил, които искат, не е задължително, пожелание е. От пролетта ще се направи нов Управителен съвет, най-вероятно ще се смени името на ФК Кюстендил. Може би ще е на моето име – ФК Стоянов и това е. Искаме да направим нещо, дано се получи“.

„Няма връзка с Велбъжд. Започваме на чисто. Ще изисквам сериозна работа от треньорския екип. С мен се работи и лесно и трудно. Ще има дисциплина, най-вече на това държа. Треньорите остават тези четирима, които са. Тук няма много кадри в града. Ще им се даде шанс да работят, но с условие, че се справят добре. Казал съм им на тях, сега ще кажа и на родителите. При мен четири-пет няма. Няма роднини, близки. Който не ми върши работа, ще търся други начини. Имам среща с треньорите. До май месец може би така ще останат нещата. Но май месец, когато всичко е подобрено, ще изисквам да има по двама треньори на занимание, задължително вратарска тренировка. Кои дни ще се тренира. Искам да има стил, който да изповядваме“, допълни Коловати.

„На този етап ще сме на стадион „Странджа“. Имахме разговори с кмета. Благодарим му за подкрепата. Ще има първи отбор, който ще е в А окръжна група, но целта не е влизане във В група. Когато сме готови и имаме силни футболисти от нашата школа, ако може да атакуваме по-горното ниво, ОК. Но на този етап школата е важна. Първият отбор…има време“, добави Илиян Стоянов.