Илиян Стоянов- Коловати обяви пред родители, на които децата тренират футбол и обществеността в Кюстендил, че започва проект за създаване на нова футболна школа и за изграждане на нова тренировъчна база, с изкуствен терен и осветление, със съдействието на БФС и президента му Борислав Михайлов. Стоянов благодари и на кмета на града Петър Паунов, с който вече са имали разговори за реализацията на проекта и той застава зад проекта, щом е за децата на Кюстендил. 

“Няма да взимам пари, правя го на добра воля. Няма да имаме нищо общо с Велбъжд. Правим нещо ново”, с тези думи започна срещата си с родителите Коловати, а те му отговориха с аплодисменти.

Илиян Стоянов

източник: Дарик Кюстендил

“В момента, условия няма никакви, школата в окаяно състояние, за първия отбор да не говорим. Идеята е да помогна на децата, да имат условия за тренировки. Ще намирам време да идвам в Кюстендил. Тази година ще идвам поне още 3 пъти. И аз ще тренирам децата. На този етап не достига времето, юридически да се направи нов клуб, затова които искат, по желание, родителите могат да прехвърлят децата си към ФК Кюстендил и така да доиграят първенството. Ще се направи нов Управителен съвет и най-вероятно ще се смени името от ФК Кюстендил на ФК Стоянов. Ще има първи отбор, само с наши деца от школата и ако можем да атакуваме В група, ще го направим, по честен начин. Приоритет са ми децата, за първия отбор има време”, заяви пред Дарик Илиян Стоянов.