ЦСКА победи с класическото 3:0 румънския Политехника Яш в първия си мач от подготвителния си лагер в Турция. Сред 30-ината зрители на стадиона в Белек „Мардан спорт” бе легендарният футболист и бивш съотборник на Христо Стоичков в Барселона Джика Хаджи.

Попаденията за „червените” реализираха Мишел Платини (48’), Даниел Панку (53’) и Руи Мигел (67’).

Своя дебют с „армейската” фланелка направи Румен Трифонов. Той се появи в игра в 66-та минута на мястото на Костадин Стоянов. След почивката Йоан Андоне пусна Николай Манчев, но малко след това се наложи да го изкара принудително заради проблем с коляното. Елиот Гранден също напусна терена принудително в 84-та минута, като така остави своите с човек по-малко до края на срещата.

Освен Хаджи пък, на трибуните имаше представители на Васлуй. Хората на румънския тим наблюдаваха изявите на Кирил Котев, който носеше капитанската лента. Единствено Котев и Иван Стоянов изкараха на терена пълни 90 минути от състава на ЦСКА.

Въпреки по-добрата си игра, „армейците” не успяха да вкарат гол във вратата на Политехника през първото полувреме. Всички попадения в мрежата на Кристиян Бранет паднаха след почивката.

В 48-та минута Иван Стоянов напредна по дясното крило, подаде в наказателното поле, където непокритият Мишел Платини вкара за 1:0. Само пет минути по-късно „армейците” удвоиха преднината си. Даниел Панку се разписа с глава, а втора асистенция направи Иван Стоянов.

В 51-та минута бе отменено попадение на ЦСКА. След удар от 15 метра на Николай Манчев, вратарят с мъка изби, Игор Митрески довкара отбитата топка, но съдията отмени гола заради засада.

Крайният резултат бе оформен в 67-та минута. Саидходжа подаде на Руи Мигел, който на празна врата реализира за 3:0.

След края на двубоя пък стана ясно, че влезлите в игра през второто полувреме футболисти на ЦСКА, ще останат на терена за допълнителна тренировка.