Легендата на Левски Кирил Ивков бе един от петимата ветерани, които бяха наградени от феновете на клуба. След това бившият бранител се съгласи да даде интервю и сподели мнението си относно рокадите в школата на клуба. Ивков доскоро беше шеф на „синята” академия.

„Много сме благодарни на феновете, защото ако не бяха те, ние нямаше да бъдем Ивков, Аладжов, Павлов, Костов и Жечев. Дължим всичко на тях. Ние никога не сме ги забравяли. Напротив, когато отборът не върви страдаме заедно. Ние също сме фенове”, сподели Кирил Ивков.

„Всеки клуб има трудно моменти, дано не продължават дълго. И най-големите клубове имат спадове. В последната година или половин година, нещата не ми харесват. Нека не прозвучи, като клише, но аз съм болен левскар. Целият ми живот е минал в този клуб. Изживявам много тежко, когато първият отбор загуби. Разбира се, хубавите работи са много повече”, допълни бившият защитник, който има четири титли със „сините”.

„Това, което стана с мен в школата е лека подигравка. Преди пет месеца аз имах разговор с г-н Батков. Нещата бяха други, аз знаех, че има проблеми с училище, с общежитието. Ако той отиде в спортно училище, ще разбере, каква голяма разлика има. Съмнявам се да знае. Той ми беше казал, че нещата в спортното училище са трагични. Стигна се дотам да ходя с дневника, за да видя, дали футболистите ми ходят в час. В това отношение смятам, че се направиха много неща. Не съм говорил с Батков, на нас Гонзо ни съобщи. Той събра цялата школа и ни каза. Аз винаги съм ходил с удоволствие на работа в Левски. Не искам Левски да ми бъде майка Тереза. Аз нямам проблеми, моят проблем е, че искам да работя и работя, каквото мога. Дали аз съм най-подходящият човек в школата е друго нещо. Това, което ми беше поставено като задача, мисля че го изпълних. Никога не съм си оставял магарето в калта”, отбеляза Ивков.

„Явно е имало някои съветници, които са повлияли. Гонзо има много работа в този труден момент с първия отбор, едва ли може да съумее да следи и нещата в школата”, завърши Ивков.