Топката, с която ще се играят мачовете от сезон 2019/20 в Първа лига, бе представена преди тегленето на жребия за новия шампионат. Тя се нарича Adidas Conext 19, като при нея има любопитна препратка към Мондиала през 1998 година.

Тя е вдъхновена от Tricolore, с която Франция стигна до световния връх на родна земя преди 21 години.

Новата топка бе представена лично от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и спортния министър Красен Кралев. На събитието присъства и Дамян Дамянов - изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор, с който БФС подписва нов 3-годишен контракт на обща стойност 600 000 лева.

Близо 3000 топки, които ще бъдат раздадени на отборите от Първа, Втора, Трета лига и елитните групи U-17 и U-15. Те са подсигурени от Министерството на младежта и спорта, Българският спортен тотализатор и Българският футболен съюз. 

По 60 топки „Адидас“ ще бъдат предоставени на всеки клуб от майсторския ни ешелон. Във втората дивизия топките ще бъдат „Найк“, като всеки тим ще получи по 20. В третото ниво се залага на марката „Хома“, а отредената бройка е по 10 на отбор.