Иван Маринов- Маслара е новият старши треньор на мъжкия тим на Велбъжд.

Специалистът ще изведе отбора на първа тренировка на 7-ми януари, Ивановден. Целта е запазване на мястото на Велбъжд в Югозападна Трета лига. Новината съобщи в ефира на Дарик изпълнителният директор на клуба Андрей Радев.

“Целта ни не е “кауза пердута”, въпреки че сме на последното място в класирането, само с 3 точки. Ние ще се борим, въпреки че е по- лесното е да се откажем. Имаме обещанието на 3- ма нови футболисти, но няма да обява днес имената им, преди да ги видя в Кюстендил. Селекцията, както и уговарянето на контролните срещи е изцяло работа на новия старши треньор”, заяви в студиото на Дарик Андрей Радев. Той посочи и членовете на Управителния съвет на клуба - Валери Йовев, Иван Попов /бащата на национала Ивелин Попов/ и Венцислав Терзийски.

Андрей Радев коментира  е бюджета на клуба, като заяви че той съществува благодарение на субсидията от Община Кюстендил. Все още няма постъпления за клуба от реклама на билбордове, защото върви процес на съгласуване по ЗУТ, преди поставянето им.

“Има и бизнесмени и фенове, които помагат на клуба, макар че не са много. Искам обаче да е ясно- във “Велбъжд” пари под масата не се взимат, има си официални начини за това. Футболистите от мъжкия отбор са взели през есенния полусезон само две премии за равен мач, каквито по правилник няма, но идеята бе да се подкрепят момчетата”, коментира изпълнителният директор Андрей Радев. 

В ДЮШ на клуба остават треньорите Любчо Тончев и Юлиян Кръстев, като формациите са 3- Деца А, Юноши младша възраст и във Футбол 9, родените 2007 година. Радев уточни, че и в бъдеще ще се разчита на децата от кв. Изток на Кюстендил, които са в основата на отборите- деца и юноши. Той изрази задоволството си от тяхната упорита работа, под ръководството на Любо Тончев.

“Радваме се, както и родителите, че отборът на Юли Кръстев е първи в групата, в която участва във Футбол 9 в столицата, но казах и на родителите, че не класирането е най- важно в тази възраст, а възможността за всички деца да играят. Един от най- опитните футболисти, Радостин Джогански започва курс за първи треньорски лиценз. Разчитаме през пролетта да продължи и сътрудничеството ни с школата на Ивелин Попов. Старши треньорът на мъжкия отбол, Иван Маринов, също няма да откаже да даде консултация на треньорите в школата”, каза пред Дарик Андрей Радев.

На въпрос за взаимоотношенията с другия футболен клуб ФК Кюстендил- Академия Стоянов, изпълнителният директор на ФК Велбъжд, отговори:

“Водих разговори с Илиян Стоянов още миналата зима, но не стана сътрудничеството ни с него, защото тогавашният председател на клуба Васил Русаков не кандиса. Аз продължавам да съм на мнение, че в малкия град, 2- 3 клуба, които да си мерят егото, не е ОК! И сега ми се иска да се случи обединение, както с Бузлуджа през 2011/ 2012 година, но не знам с кого да говоря!? Академия Стоянов няма, търсих в юридическите търсачки - няма. Дистанционно от Япония, няма как да се управляват процесите тук. С г- н Григоров, председателя на ФК Кюстендил не сме противници или врагове, ние работим с една цел развитието на футбола в Кюстендил. Управителният му съвет е с изтекъл мандат от 2- 3 години, с кого да говоря за обединение? Според мен за това би имало 2 пречки: 1/- кой да води бащина дружина и 2/- как да стане това юридически?".