Капитанът на националния отбор на България по футбол Ивелин Попов дари, чрез баща си 40 топки за детско-юношеската школа на Велбъжд (Кюстендил). Попов има кюстендилски корени, по бащина линия, като семейството има къща в село Драговищица.

Топките са специално изработени за капитана на националния отбор и футболист на Спартак Москва. На тях има две послания към децата от Ивелин Попов - „Следвай мечтите си” и „Играй със сърце”.

„Сърдечни пожелания към капитана на националния отбор Ивелин Попов. Той има рожден ден на 26 октомври. Пожелавам му да бъде жив и здрав и все така да ни радва, както в националния отбор, така и в Спартак Москва! Ще има и по-сериозни жестове от негова страна, но ще ги споделим, като си дойде от Русия”, каза президентът на ФК Велбъжд Васил Русаков.

Децата от школата на Велбъжд бяха много щастливи и веднага изпробваха новите топки за тренировки и игра. Те отправиха и своето послание към капитана на националния отбор Ивелин Попов: „Много благодарим за тези топки. Пожелаваме му да вкарва много голове. Да продължава да е капитан. Много го харесваме!”.