Оптимизъм за изхода на делото за измама и въвеждане в заблуждение демонстрира бившият член на Изпълкома на БФС и заместник председател на ДАМС Иван Леков, след днешното заседание в районния съд в София.

„Мисля, че нещата вървят нормално. Чухте свидетелите и може да си направите своите изводи. Не искам да говоря преди края на делото. Изводите са ясни. Това е едно голямо недоразумение, което трябва да бъде изчистено и смятам, че това ще стане на 18 март”, коментира Леков.

Той не пожела да дискутира темата с подаръците, които са направени на Джанлуиджи Пейрето и Алексис Поне по време на тяхно посещение на семинар в България през зимата на 2006-а година.

Леков е обвинен за нерегламентирано събиране на средства от международните български рефери за посрещането на чужденците. „Имам ли вид на измамник като ме гледате? Това, което ви казах, е логично и на 18 март ще разберете изхода от всичко това. След края на делата продължавам да поддържам становището си и ще съдя Христо Ристосков. Не изпитвам чувство на вина, абсолютно съм спокоен”, завърши Леков.