Макар и с година закъснение заради пандемията от Covid-19, Интер се завърна триумфално в България. Благодарение на Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ новият шампион на Италия организира своя трети детски футболен лагер у нас. От 2 до 7 август в гр. Бяла, обл. Варна, 90 деца от цялата страна и чужбина, включително Италия, Германия, Франция, Русия, Португалия и др., ще се готвят под наставлението на треньорите от академията на „нерадзурите“ и техните български колеги.

Валерио Кандидо, Франческо Пероне и Масимо Теренцио, който се завръща в Бяла, ще работят до края на седмицата с футболните таланти. От българска страна пък ще им помагат доскорошният треньор на вратарите на националния отбор Калоян Чакъров, шефът на ДЮШ на Черно море Калоян Георгиев, бившият асистент на националния отбор на България до 19 години Павлин Тодоров, доскорошният помощник-треньор на Добруджа Радослав Боянов, бившият вратар на Витоша (Бистрица) и Янтра (Габрово) Николай Георгиев, треньорът от ДЮШ на Розова долина (Казанлък) Мариян Василев, Нено Байчев и Михаил Митов.

Inter Academy Camp Bulgaria

източник: Сдружение

И тази година организаторите от Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и Община Бяла са подготвили богато наситена със събития програма, както и множество изненади и награди, осигурени от спонсорите и партньорите на събитието, сред които е и Фенклубът на Интер у нас – “Inter Club Bulgaria”. Благодарение на тях всички участници ще се радват на незабравими шест дни на родното Черноморие, а наесен няколко от най-добре представилите се деца ще имат уникалната възможност да бъдат част от Inter Academy Experience.

През 2018 и 2019 година отличилите се в първите две издания на Inter Academy Camp Bulgaria имаха шанса да посетят централата на Интер в Милано, да се запознаят отблизо с историята на „нерадзурите“ и спечелените от тях множество трофеи, да стъпят на митичния „Сан Сиро“, да изгледат на живо двубой от Серия „А“, а след неговия край да се срещнат лично със своите любимци. Тази година пътуването до Италия ще е още по-вълнуващо, тъй като децата за първи път ще имат възможността да се докоснат до митичния клуб от Апенините, но вече като действащ шампион на страната си.

Inter Academy Camp Bulgaria

източник: Сдружение

Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и италианският гранд са дългогодишни и успешни партньори, като взаимните им проекти датират от началото на 2018 година. Всички те се радват на безрезервната подкрепа на Община Бяла, която постепенно, благодарение на бившия кмет Анастас Трендафилов и настоящия Пеньо Ненов, превърна през последните години китното градче на родното Черноморие в своеобразна лятна столица на спорта.

Повече информация за Inter Academy Camp Bulgaria 2021 можете да откриете на официалния сайт http://interacademycamp.bg/ или на Facebook-страницата https://www.facebook.com/intercampbulgaria/