Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели искрените си и топли думи по адрес на Христо Стоичков, който организира шоу-мач в петък на Националния стадион „Васил Левски“.

Илиана Раева говори по време на пресконференция в Пресклуб България, посветена на Световната купа в София, която ще се проведе от 27 до 29 май.

„Това е грандиозно, което прави Христо Стоичков, знам, че е много спорна фигура, но той е най-успелият българин в нашето време, най-разпознаваемият българин в нашето време. Човек, който е създаден от емоции, а неговата 100-процентова искреност често му носи негативи, но той е много положителен герой“, сподели Раева.

„Аз съм присъствала на места в света – Америка и Испания, където съм била с него и съм видяла невероятната емоция на хората, които изпадат в екстаз като го видят, познавайки много добре неговия характер. Испанците го познават перфектно, но го боготворят. Стоичков заслужава това, което прави. Той подарява на България едно грандиозно събитие, което ще остане в историята. Той заслужава, ще бъде страхотно, невероятна е програмата.“

„Мога да покажа само огромен респект към Ицо, страшно много го обичам. Никога не съм крила това нещо. А най-много го обичам, заради това, което е като човек и характер. Той никой не е ограбил и казвал само това, което му е на сърцето. Сега, дали това се харесва на някого, е отделна тема.“

„Аз го обичам заради това, което е и заради това, което е постигнал. Поклон пред неговия грандиозен талант и успех“, завърши Илиана Раева.