Националният отбор на България по плажен футбол приема Молдова за две контролни срещи днес от 18.30 часа и утре от 10.30 часа.

Двубоите ще се играят на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово" във Варна. Те ще са генерална репетиция за предстоящите изключително важни мачове от Евролигата, които България ще играе в Назаре, Португалия, съобщават от лагера на тима.

На 6, 7 и 8 юли тимът на Симеон Христов среща в своята група от Дивизия "Б" Андора, Чехия и Норвегия.

В състава на България ще играят вратарите Костадин Иванов (СА-МВР) и Добромир Господинов (МФК Спартак), и полевите състезатели Мартин Великов (МФК Спартак), Георги Тузаков (ФК Свети Никола), Филип Филипов (МФК Спартак), Павел Адамов (МФК Спартак), Илиян Илиев (МФК Спартак), Живко Парашкевов (ФК Русе), Калоян Цветков (МФК Спартак) и Иван Мартинов (МФК Спартак).

От състава поради различни причини отпаднаха Стоян Мантаров (Свети Никола) и Цено Лозанов (Екомет Вила Марк).

"Нямах достатъчно време и разчитам основно на играчи, които са ми направили впечатление през миналата година. Държа да отбележа, че на първия етап от държавното първенство, което се проведе в Бургас, ми направиха впечатление и други момчета, които мисля, че за в бъдеще ще могат да помогнат и на националния отбор. Важно е в тези две проверки да се опитаме да изчистим игровия си облик за Назаре, където ни чакат тежки двубои. Дано умората да не повлияе в представянето на мачовете. Каня хората от Варна да дойдат да подкрепят труда на момчетата и на всички, които полагат усилия за нашия спорт", заяви наставникът Симеон Христов.