Сериозно недоволство от съдията Георги Иванов от Пловдив изразиха от третодивизионния ФК Ямбол 1915. Иванов ръководи мача на ямболии със Загорец Нова Загора, завършил 1:2, а според домакините реферите имат вина и за двата гола в тяхната врата.

Трите попадения в мача паднаха в рамките на 11 минути през второто полувреме, като при първия гол на Загорец, дело на Явор Иванов, на видеото се вижда нарушение в атака. Претенциите на домакините са, че пловдивският арбитър е бил близо до ситуацията и не е маркирал фаула, след което пада и гол.

Абсолютно аналогична е ситуацията и при второто попадение за Загорец, реализирано от Пламен Иванов. Там също има нарушение срещу младия Пламен Пенев от Ямбол, отново оставено без реакция от съдията и отново загорци вкарват, този път победно попадение.

След този 31-и кръг Ямбол 1915 е на 15-о място в Югоизточната Трета лига и продължава да се бори за своето оцеляване. В събота им предстои изключително важен мач като гост на Спартак Пловдив, който е първи под чертата на изпадащите.

Но проблемите за старши треньора Георги Мечечиев продължават да се трупат. След мача със Загорец той има четирима контузени - по двама в защитната линия и двама в полузащитата. Участието им в Пловдив е под сериозна въпросителна.