Вратарският проблем в Лудогорец не е новост, когато говорим за българско участие в Шампионската лига. Историята показва, че и Левски имаше драми на този пост при първото родно присъствие в групите на най-силния клубен турнир.

През 2006 година „сините“ бяха принудени да използват трима вратари в мачовете си от групата, в която бяха още Вердер, Барселона и Челси.

Георги Петков имаше невероятна заслуга за класирането на отбора в групите на Шампионската лига, но по време на мачовете в нея имаше здравословни проблеми. Той започна титуляр в първите три срещи, но след това отсъстваше.

Така за домакинството срещу Вердер на вратата застана 18-годишният тогава Николай Михайлов. Младокът имаше лош ден в предния шампионатен мач срещу Черно море във Варна, но въпреки това, треньорският щаб заложи на своя юноша. За зла участ Ники сбърка фатално една върната топка от Лусио Вагнер, а това доведе до автогол в мрежата на Левски. „Сините“ инкасираха още два бързи гола и на почивката Михайлов бе сменен. На неговото място се появи 19-годишният Божидар Митрев, който на практика дебютира с екипа на Левски в Европа...

Митрев пази в още един мач от групите на Шампионската лига. Той беше титуляр в Лондон срещу Челси, а мачът завърши 2:0 за момчетата на Жозе Моуриньо. Головете бяха дело на Шевченко и Шон Райт-Филипс.