Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева отново ще участва за коледния благотворителен търг на Дарик радио за децата аутисти и недоносените деца. Еврокомисарят за бюджета и човешките ресурси кани на обяд дарителя, който подкрепи най-щедро благотворителното начинание. Търгът ще се проведе за пета поредна година в ефира на Дарик радио на 11 декември.

„Участвам за втори път в тази кампания, защото всяко българче ни е ценно. Трябва да направим всичко възможно децата ни да растат здрави и щастливи“, казва Кристалина Георгиева.

И тази година десетки популярни личности, компании и слушатели на Дарик дариха безвъзмездно свои атрактивни вещи, за които ще се наддава в ефира на радиото и във Фейсбук страницата на търга - Дарик Благотворителен търг www.facebook.com/darik.blagotvoritelen.turg, където можете да видите и част от вещите.

Повече за предлаганите артикули вижте ТУК

Вече пет години Дарик радио организира Коледен благотворителен търг, средствата от който дарява в полза на Фонда за терапии на деца аутисти и на Фондация „Нашите недоносени деца". През 2012 г. слушателите на Дарик дариха над 40 000 лв, а последното издание на търга събра 35 500 лв., които бяха разпределени по равно за двете каузи.

С тези средства през последните няколко години са обучени над 500 специалисти за работа с деца аутисти, бе купена и важна апаратура за неонатологични отделения в цялата страна - слухов апарат за „Токуда", дифузори за „Майчин дом", както и 12 неонатални монитори за следене на виталните параметри на новородени недоносени деца за отделения в София, Русе, Хасково, Благоевград, Плевен и Търново.