Футболната легенда Христо Стоичков ще бъде поканен за водещ на фестивала "Пирин фолк 2011" в Сандански, това съобщи в "Открит микрофон" на Signal.bg директорът на феста Валентин Пензов.

"Водеща по традиция е Стейси Ганчева. Търсехме някаква версия, още не сме се отчаяли, че ще намерим решение. Сега не бива да го казвам, щото пак ще стане куцуз, но идеята е да ѝ партнира Христо Стоичков. Защо не? Той се справи с водене на други изяви. Ние ще му предложим. Той е достатъчно богат, за да не ни иска някакви космически хонорари. Той обича тази музика, но дали ще се съгласи... Аз се надявам на това, че той е много богат, за да ни иска хонорар" - казва Валентин Пензов.

Ако Камата приеме да се изяви на "терена" на конкурса за авторски песни на македонска фолклорна основа, ще гледаме и Мирослав Илич. Сръбският идол е поставил категорично условие на организаторите, че за да участва като гост-звезда, иска там да е и Христо Стоичков.

"И другото, в което се надяваме да ни помогне е, че Христо Стоичков е побратим с Мирослав Илич, на когото изричното му условие е Христо Стоичков да е на фестивала, иначе няма да дойде. По този начин Стоичков може да помогне на нашия фестивал" - издава Пензов пред Signal.bg.

Знае се, че двамата ги свързва дългогодишно приятелство и дори Модерният ляв се снима в клипа на Мирослав към парчето "Цели ночи пием друже".